3

Vanuit Stichting Old School worden het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd. Hier kun je onze agenda vinden. Daarnaast delen we onze activiteiten via social media, de nextdoor app, de wijkbladen en de agenda van het sociaal cultureel werk in Apeldoorn zuid.
Kijk even rustig rond!

De komende activiteiten zijn:

31-10 Pannenkoekenfeest, 17:45-18:45 uur

WhatsApp Image 2023-10-18 at 12.15.26
WhatsApp Image 2023-10-18 at 12.10.02(1)

Kinderfeesten

IMG_2243

Vijf keer per jaar organiseren we een Old School Kinderfeest, om kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Kinderen genieten van springkussens, waterglijbaan, knutselwerkjes nav een thema, genieten van terugkerende kinderverhalen, zingen liedjes, horen Bijbelverhalen en krijgen onderwijs in het samen spelen en voor elkaar zorgen. Er wordt veel lol gemaakt, omdat we geloven dat geluk en plezier op deze jonge leeftijd ongelooflijk belangrijk is! Ouders zijn uiteraard welkom om te blijven hangen voor een mooie ontmoeting en meebeleven van dit feest.

Mini kinderboerderij

image00001

Rondom Old School leven verschillende dieren, zoals pony’s, geiten, konijnen, kippen en poezen bij elkaar. We zien dat onze ‘miniboerderij’ een aantrekkingskracht heeft op kinderen en ouders, waarbij kinderen al vroeg leren genieten en te zorgen voor mens en dier. Heteen groot deel van ons dierenteam bestaat dan ook uit tieners die graag met de dieren bezig zijn. Ook zijn er op woensdagmiddag regelmatig knuffel - uurtjes waar kinderen uit de wijk met kleine dieren kunnen knuffelen en spelen.  

buurtrestaurant

IMG_2925

Elke maandagavond verandert de huiskamer in een buurtrestaurant. We eten dan met Old School bewoners, vrijwilligers en mensen uit de wijk. Dit is een gratis warme maaltijd in een gastvrije sfeer, waarin elke week weer andere mensen aanschuiven en mee-eten. We delen onze levens, luisteren naar elkaars verhalen, leren van elkaar en bemoedigen mensen die een schouderklopje nodig hebben. Welkom vanaf 17.30 uur in de huiskamer!

 

 

alpha cursus

IMG-20211204-WA0001

Tijdens de Alpha-cursus ga je op een laagdrempelige manier in gesprek over het christelijke geloof. Samen met anderen – gelovig of niet – ontdek je wat er achter een tiental christelijke thema’s zit. Deze thema’s kunnen bijv. gaan over wie Jezus is, hoe de Bijbel is ontstaan en wat bidden betekent. Tijdens een bijeenkomst wordt een thema uitgelicht en ga je vervolgens in kleine groepjes erover in gesprek. Iedereen is welkom, je mag komen zoals je bent en elke vraag mag gesteld worden. We beginnen veelal met een maaltijd, koffie of een theetje. Nieuwsgierig? Laat dan even van je horen.

Feestweek

image00147

In de laatste week van de zomervakantie bieden we kinderen, tieners en ouderen een feestweek aan, boordevol leuke activiteiten. Op deze manier kunnen mensen die niet op vakantie kunnen in Apeldoorn zuid een week lang genieten van allerlei activiteiten, zoals een buurt-BBQ, sportdag voor tieners, een kinderfeest in de ochtenden, en een inspiratiemoment op zondagmorgen!

 

 

Film- En Gespreksavond

20211105_21152824

Zin in een mooie film, een gezellige avond op de bank, en een goed gesprek? Eens per maand organiseren we een film- en gespreksavond. We kijken samen naar een film met diepere boodschap en praten daar vervolgens over door: wat vond je ervan? Wat raakte je? Hoe kijk jij ernaar?
Wij zorgen voor hapjes en drankjes. Hij mag geheel vrijblijvend aansluiten en ontspannen meegenieten. Wees welkom!

Samendelenkast

Screenshot_20230319_144326_Instagram_os

De samendelenkast is van en voor de buurt en staat vrij toegankelijk op de oprit van Old School. Er liggen allerlei soorten producten van etenswaren en hygiëneartikelen tot kleding in die gratis mee mogen worden genomen door mensen die moeite hebben om deze producten te betalen. Heeft u zelf iets over of wilt u een steentje bijdragen? U bent van harte welkom om producten in de kast te leggen zodat een ander die weer mee kan nemen. Op deze manier dragen we samen zorg voor elkaar.

Buurtborrel

Buurtborrel_os

Voor volwassen organiseren we maandelijks een ontmoetingsmoment in de gezellige huiskamer van Old School. Dit is de ene x een koffieochtend, een andere keer een buurtborrel op vrijdagmiddag. Gezellig in gesprek met elkaar als wijkbewoners, om zo de sociale verbinding niet te verliezen maar juist te versterken!

 

Moestuin

image00150

Gedurende het jaar zijn wijkbewoners bezig met de moestuin van Old School, en wordt de oogst gedeeld met mensen die graag uit onze moestuin eten. Ook genieten we tijdens ons buurtrestaurant op maandagavond van de groenten uit onze moestuin.

Stichting Old School

Oude Beekbergerweg 151c

7333AE  Apeldoorn

Contactgegevens

Registratie

RSIN 856889386

KvK nummer is 67235794

Statuten Stichting Old School