3

Vanuit Stichting Old School worden het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten delen we op social media, communiceren we via de wijkbladen en de agenda van het sociaal cultureel werk in Apeldoorn zuid. Wat organiseren we zoal bij Oldschool Apeldoorn? 

UITNODIGING

WhatsApp Image 2022-05-17 at 7.54.12 PM
WhatsApp Image 2022-05-17 at 7.54.12 PM

voor kinderen - Joy for Kids

IMG_2243

Vijf keer per jaar organiseren we een Old School Kinderfeest, om kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. Kinderen genieten van springkussens, waterglijbaan, knutselwerkjes nav een thema, genieten van terugkerende kinderverhalen, zingen liedjes, horen Bijbelverhalen en krijgen onderwijs in het samen spelen en voor elkaar zorgen. Er wordt veel lol gemaakt, omdat we geloven dat geluk en plezier op deze jonge leeftijd ongelooflijk belangrijk is! Ouders zijn uiteraard welkom om te blijven hangen voor een mooie ontmoeting en meebeleven van dit feest.

Mini kinderboerderij

image00001

Rondom Old School leven verschillende dieren, zoals pony’s, geiten, konijnen, kippen en poezen bij elkaar. We zien dat onze ‘miniboerderij’ een aantrekkingskracht heeft op kinderen en ouders, waarbij kinderen al vroeg leren genieten en te zorgen voor mens en dier. Heteen groot deel van ons dierenteam bestaat dan ook uit tieners die graag met de dieren bezig zijn. Ook zijn er op woensdagmiddag regelmatig knuffel - uurtjes waar kinderen uit de wijk met kleine dieren kunnen knuffelen en spelen.  

buurt restaurant

IMG_2925

Dit jaar willen we drie maal een hoogwaardig buurtrestaurant organiseren, en worden mensen uit de wijk in Apeldoorn Zuid via de voedselbank uitgenodigd om te komen eten. Tijdens deze avond willen we mensen echt in de watten leggen en naast een 5 gangen diner (verzorgt door de vrijwilligers van het cateringteam, aangevuld met een of twee koks) een muzikaal intermezzo aanbieden.

 

Sfeer Impressie

thema bijeenkomsten

IMG_2891

Dit najaar starten we met een themabijeenkomst of mini cursus rondom thema’s als opvoeding, omgaan met je financiën of investeren in relaties/je huwelijk, gericht op het versterken van familiebanden / relaties. 

Old School Feestweek

image00147

In de laatste week van de zomervakantie bieden we kinderen, tieners en ouderen een feestweek aan, boordevol leuke activiteiten. Op deze manier kunnen mensen die niet op vakantie kunnen in Apeldoorn zuid een week lang genieten van allerlei activiteiten, zoals een buurt-BBQ, sportdag voor tieners, een kinderfeest in de ochtenden, en een inspiratiemoment op zondagmorgen!

 

Tienerevent OldSchool kelder

image00061

Een tot twee x per maand komen er tieners op de vrijdag – of zaterdagavond in de kelder van Old school bij elkaar, voor inspiratie, vriendschap en plezier. Dit zijn tieners die elkaar kennen vanuit de wijk, de sportclub en/of via de diverse kerken. Vanuit Old School hechten wij er waarde aan dat iedereen uniek en gelijk is, ongeacht geloof en/of achtergrond. Juist in de ontmoeting met elkaar kan je veel van de ander leren. We stimuleren tieners om (minder) bekenden uit te nodigen mee te gaan, zodat tieners elkaar beter leren kennen en sommigen zelfs uit hun sociaal isolement worden gehaald.

 

Sport en inspiratie

image00143

Een aantal keer per jaar organiseren we specifiek voor tieners een outdoor sportevenement, met en door tieners georganiseerd. Dit is bijv. een 6 kamp, voet - of volleybal toernooi en/of opblaasbaar waterpark festijn. Tijdens dit sportevent worden tieners middels een plenair programma onderdeel aangemoedigd met elkaar in gesprek te zijn over het leven via een kleine groepsopdracht en worden zij bemoedigd tijdens een inspiratietalk!

Old School koffie/buurtborrel

5a504e07-b0df-41c3-b48a-d221ef826df5

Voor volwassen organiseren we maandelijks een ontmoetingsmoment in de gezellige huiskamer van Old School. Dit is de ene x een koffieochtend, een andere keer een buurtborrel op vrijdagmiddag. Gezellig in gesprek met elkaar als wijkbewoners, om zo de sociale verbinding niet te verliezen maar juist te versterken!

 

Moestuin

image00150

Gedurende het jaar zijn wijkbewoners bezig met de moestuin van Old School, en wordt de oogst gedeeld met mensen die graag uit onze moestuin eten. Ook eten we met de 5 tienermoeders die bij Old School wonen 1 avond in de week, met groente uit onze moestuin.

Kindergfeest 1

Stichting Old School

Oude Beekbergerweg 151c

7333AE  Apeldoorn

Contactgegevens

Registratie

RSIN 856889386

KvK nummer is 67235794

Statuten Stichting Old School