Kopie van Kopie van header

Over ons - Old School Family - de Oprichters

Stichting Oldschool Apeldoorn is eind november 2016 opgericht door Jurrien en Janet ten Brinke. Vanuit een lang gekoesterde droom om ons leven te delen met mensen om ons heen, hebben wij in 2016 een oude, leegstaande school in Apeldoorn gekocht. Op deze plek wonen we inmiddels samen met onze 6 kinderen in 4 klaslokalen. Daarnaast is een activiteitenruimte gecreëerd, vanwaaruit wij samen met andere betrokkenen activiteiten opzetten voor mensen in de wijk, gericht op ontmoeting en onderlinge verbondenheid. In de overige lokalen zijn nog een aantal woonunits gerealiseerd. Hier wonen mensen, die er bewust voor gekozen hebben om een deel van hun tijd en talent in te zetten voor de inwoners van Apeldoorn zuid.

 

Ook zijn er enkele woonunits beschikbaar voor mensen die voor een periode extra zorg, liefde en aandacht nodig hebben, of die bij Old School een plek vinden om tot rust te komen of te herstellen van een heftige tijd. Aan de voorkant van de verbouwde basisschool woont nog een gezin met kinderen, die regelmatig tieners opvangen die voor een periode niet thuis kunnen wonen.


Kortom; de bewoners van Old School zijn een bonte verzameling van mensen, die samen een soort ‘simpel community’ vormen en graag van betekenis zijn. Voor elkaar en voor de mensen om hen heen.

De grootste armoede is de eenzaamheid en het gevoel niet geliefd te zijn. Er is meer honger in de wereld naar liefde en waardering, dan naar brood. Wij denken dat armoede alleen bestaat in: honger lijden en geen kleding of huis bezitten… nee, de grootste armoede bestaat erin niet gewenst te zijn en geen liefde en zorg te ervaren. We moeten in onze eigen omgeving beginnen deze armoede weg te werken.’Moeder Theresa

Wie zijn wij?

Wij wonen als gezin in een oude school en delen ons leven met jonge moeders en mensen in de wijk. Daarnaast runnen we samen met anderen een buurthuis, woonkamer en zorgboerderij!

2f376ed0-1af3-4661-9135-82be84f798d7

Jurrien – als pionier, spreker en inspirator ben ik veel met andere mensen in gesprek om samen een beweging te vormen tegen onrecht, armoede uit te bannen en verschil te maken in de levens van mensen om ons heen. Ik werk voor 3 dagen per week voor stichting Compassion, een kindsponsororganisatie die kinderen wereldwijd bevrijdt van extreme armoede.      

Janet – na 12 jaar werken op de intensive care afdeling van het Deventer Ziekenhuis, ben ik sinds 2015 actief als hulpverlener en zet ik mij in tegen huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat doe ik naast het zijn van moeder voor mijn prachtige 6 kinderen en onze eigen projecten nog voor twee dagen in de week. 

Onze Projecten

BC_LOGO_FC2

Be Courageous – voor tieners en jongeren. In 2013 hebben wij een tiener - en jongerenprogramma ontwikkeld, waarmee we op middelbare scholen met jongeren in gesprek zijn rondom identiteit, functionaliteit van maskers, echtheid en groeien in je karakter. Inmiddels hebben 10.000 tieners en jongeren dit Be Courageous programma meegemaakt, en krijgen we mooie verhalen terug van jonge mensen die bemoedigd zijn en nieuwe inzichten hebben gekregen in wie zij zelf zijn tijdens een #CourageousDay.

LogoooGastgezin_Blauw

Gastgezin voor een vluchteling – dit initiatief zijn we gestart tijdens de vluchtelingencrisis in 2015. Toen in Apeldoorn de eerste noodopvang open ging, probeerden we voor 400 vluchtelingen een gastgezin te vinden, om deze mensen wegwijs te maken in zo’n compleet nieuwe situatie.

Waar wij hoopten op 400 gastgezinnen, waren er in enkele dagen bijna 30.000 Nederlanders die zich bij gastgezinvooreenvluchteling.nl melden om van betekenis te willen zijn voor de veelal Syrische vluchtelingen.

Er volgde een beweging van duizenden mensen die in hun eigen stad of dorp contact maakten met een vluchteling. Tot op de dag van vandaag kunnen we via bevriende partners regelmatig een vluchteling(gezin) koppelen aan een gastgezin in Nederland.

logo-jam-hashtag

Just a million – op naar een miljoen, waar we hele mooie dingen mee kunnen doen, voor kwetsbare mensen in nood. 

Nu onze eigen kinderen wat ouder worden, vinden we het belangrijk ook hen iets te laten delen van hun eigen talent, tijd en geld. Dat proberen we als Old School Family vorm gegeven via het initiatief justamillion.nl. Vanuit deze ANBI – stichting willen we middels diverse campagnes en acties een miljoen euro op halen voor kwetsbare mensen. Jij kan daar ook aan meedoen! Check www.justamillion.nl of ga naar ons Youtube en Insta account.

Stichting Old School

Oude Beekbergerweg 151c

7333AE  Apeldoorn

Contactgegevens

Registratie

RSIN 856889386

KvK nummer is 67235794

Statuten Stichting Old School